2017. december 10., vasárnap

Hirdessük együtt Isten csodatételeit!

"1 [A karmesternek: „A fiú halála” dallamára. Dávid zsoltára.]
2 Dicsérlek, URam, teljes szívemből, hirdetem minden csodatettedet.
3 Örülök és örvendezek tebenned, zengem nevedet, ó, Magasságos!
4 Mert meghátráltak ellenségeim, elbuktak és elvesztek színed előtt.
Mert véghezvitted ítéletemet és ügyemet, trónodra ültél, mint igaz bíró.
Megdorgáltad a népeket, elveszítetted a gonoszt, örökre eltörölted nevüket.
Megsemmisült az ellenség, örökre rommá lettek a városok, amelyeket kiszaggattál, még az emlékük is kiveszett." 9. Zsoltár 1-7

Kedves Blogolvasók!

Lassan vége az évnek (már a facebook is évösszegző kis videót dobott ki nekem bejelentkezésnél), és érdemes egy kicsit megállni, elgondolkodni, visszatekinteni. Dávid is ezt teszi, és örül az Úrban Zsoltárában.


Ez most egy kicsit rendhagyó bejegyzés lesz, ugyanis nem én fogom megírni, hanem ti.

Mire gondolok? Egy listát, pár gondolatot szeretném, ha összeírnátok. A téma: mit tett értem az Úr az elmúlt évben, amiért magasztalom, magasztalhatom az Ő nevét? Látjátok, itt Dávid például Isten igazságszolgáltatásáért dicsőíti a Mindenhatót, mert az Úr jogosan ítélt, és a Zsoltáros ellenségei elvesztek. De az Istenben való örvendezésnek lehet családi, gyülekezeti, baráti, munkahelyi, iskolával kapcsolatos, stb. oka is az életünkben, életetekben. Nem fontos megosztani a kommentek között, de örömmel veszem azt is. A cél tulajdonképpen az lenne, hogy mi is örvendezzünk az Úrban azokért a tetteiért, csodáiért, amit nekünk ebben az évben megadott.

Jó gondolkodást, írogatást, dicsőítést, és sok-sok örömet!

1 megjegyzés:

  1. Legmélyebb örömöm forrása, hogy testem, ez a "cserépedény" örök értékű kincset hordozhat. Az Isten Szentlelkétől fogant új életet. Lenyűgöz Isten bizalma és annak megtapasztalása, miközben lépésről lépésre tanulom a Krisztus követését, lényemben a krisztusi élet egyre nagyobb teret nyerhet. Hogy Ő növekedhet, ó emberem pedig egyre inkább háttérbe kerülhet. Ezért dicsőítem teljes szívből mennyei Atyámat.

    VálaszTörlés