2017. május 7., vasárnap

Békesség 2.

"[A karmesternek: húros hangszerre.] [Dávid zsoltára.]
Hallgass meg, ha kiáltok, igazságomnak Istene! Szorultságomból tágas térre vittél engem. Könyörülj rajtam, és halld meg imádságomat! Emberek fiai! Meddig gyalázzátok dicsőségemet? Meddig szeretitek a hiábavalóságot, és meddig keresitek a hazugságot? [Szela] Tudjátok meg, hogy az ÚR kiválasztotta magának a kegyest, és meghallgat az ÚR, ha hozzá kiáltok! Ha haragudtok is, ne vétkezzetek; beszéljetek a szívetekkel az ágyatokban, és csillapodjatok![Szela] Igaz áldozattal áldozzatok, és bízzatok az ÚRban! Sokan mondják: Kicsoda láttat velünk jót? Hozd fel ránk arcod világosságát, ó, URam! Nagyobb örömöt adsz így szívembe azokénál, mint amikor sok a búzájuk és boruk. Békességben fekszem le, és el is alszom, mert egyedül te adod meg nekem, URam, hogy biztonságban lakjam." 4. Zsoltár (kiemelt rész: 5-9.)

Milyen egyszerű itt az üzenet. Bízzatok az Úrban. Egyszerű kimondani, de megcsinálni... Lehetetlen. Emberileg.

Néha úgy érzem magam, mint egy kisgyermek, aki fél az apjával átmenni a zöld lámpán. Minden rendben, az apja már vinné át, de mégis fél. 

Isten valami másról beszél nekünk ebben az Igében. Járjatok az Úr útján, és minden rendben lesz. Ha Istenben van a bizodalmunk, akkor nincs miért aggódjunk. Mégis aggódunk. Mégis félünk. Mégsem hiszünk. A hitetlenség bűn, a csupán önmagamban bízás nemcsak, hogy bűn, de butaság is. 

Pedig valahol itt kezdődik a hit. Mikor nem a saját dolgainkat akarjuk kijárni, hanem elkezdjük az Urat követni. Hogy ő majd megadja. Ahelyett, hogy haragudnánk, Istenre bíznánk a dolgot, hogy Ő bölcsen igazgat mindeneket. Ahelyett, hogy magunknak tartanánk a kényes pontokat az életünkből, adjuk neki át azokat is. Hálaáldozat legyen az egész életünk neki.

A református Bibliakalauzban most az ApCsel 7-et olvassuk, István vértanú bizonyságtételét. Láthatjuk, hogy a fókusza, a figyelme teljesen az Úrén van, benne örömteli, józan és erős. Teljesen függetlenül a körülette zajló eseményeknek. Legyünk mi is Istvánok, akik Isten Lelkével telve élnek teljes életet az Úrban, és nem a világban. Így lesz nyugodt az éjszakánk is, ahogy Dávidnak is volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése