2017. április 24., hétfő

Békesség

"[Dávid zsoltára, amikor fia, Absolon elől menekült.] URam, hogy megsokasodtak ellenségeim! Sokan vannak, akik rám támadnak! Sokan mondják lelkem felől: Nincs számára segítség Istennél. De te, ó, URam, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölmagasztalod a fejem. Fennszóval kiáltok az ÚRhoz, és ő meghallgat engem szent hegyéről. [Szela] Lefekszem és elalszom, majd fölébredek, mert az ÚR támogat engem." 3. Zsoltár, 1-6

A Lélek gyümölcse ez: békesség (Galata 5:23). Hogy csinálja ezt Dávid, hogyan lehetséges az, hogy körülveszi az ellenség, és mégis nyugodtan alszik? (Volt olyan helyzet, hogy a fia simán legyőzhette volna, tehát abszolút valósak a félelmei.) És mégis lefekszik, elalszik, fölkel, nem roppan össze. Hogy csinája?

1. Dávid hitt. Én magam is megszégyenülök, mert ő hitt, és ennek valós következményei voltak az életében. Békessége volt. Nem tudom, hogy más hogy van ezzel, valaki sokat agyal. Pörög az agya, és nem tud elengedni dolgokat. Dávid, ő nem, ő elhitte, hogy Isten meghallgatja őt. Így nyugalommal pihent le.

2. Dávid nem maga akarta megoldani a problémáját. Nem gondolta, hogy ő majd megoldja, kihozza magát ebből a helyzetből is. Agyalás helyett imádkozik, kétségbeesését az Úrnak adja át. Nem egyedül harcol, Istenhez viszi ügyét. Jó példa.

3. Dávid visszanyúlhat a múlthoz. Hányszor megtapasztalta Isten gondviselését, kegyelmét,szeretetét hosszú királysága alatt! Nincs oka bizalmatlannak lennie az Úrhoz, és nem is bizalmatlan. Tudja, hiszen annyiszor megtapasztalta már:"Meghallgat engem." 

Menjünk kicsit mi is néha vissza, gondoljuk végig, mit tett velünk a Mindenható, hány ezer imánkat halgatta már meg. És mi oly' apróságok miatt görcsölünk. Vigyük hozzá, mondjuk el neki. Ő minden aggodalunkat, gondunkat meghallgatja, és tudja. Így a szívünkben is békesség lesz mindenünkkel kapcsolatban.

"Semmi miatt ne aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. És Isten békessége, amely minden értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." Filippi 4:6-7 Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése